2010. szeptember 17., péntek

Limoncello Rómából

Augusztusban Rómában vezettem egy magam által szervezett csoportot, akik meg szerették volna nézni az Örök Várost. A csoport (munkatársak, ismerősök, ismerősök ismerősei) 25 főből állt.
Római látogatásunk nagyon jól sikerült, mindenki megelégedésére.
A magam számára - többek között - egy gasztro-újdonságot is hozott, ugyanis megismerkedtem a limoncellóval. Ez a jellegzetes dél-olasz ital tulajdonképpen egy citromlikőr, finom aromával, 30%-os alkoholtartalommal. Annyira megtetszett, hogy a magam számára és ajándékképpen az itthoniaknak hoztam néhány üveggel.
Azután utána néztem a készítési módjának is, merthogy néhány palack nem tart örökké, és meg is találtam a receptjét. Közzétettem a http://romalaphu.network.hu/ oldalon (itt balra fent megtalálhatod a linkjét) a Fórum egyik gasztronómiai témájában. Így bárki elolvashatja (az oldal videóinak témáiban kis filmet is találhattok az elkészítés módjáról) és akinek megtetszik, készítheti is. A siker garantált, nagyon finom ital. Tartsuk hűtőben, hidegen fogyasztva az igazi!