Hiba történt a modul működésében
Loading...

2014. augusztus 31., vasárnap

Floyd Olaszországban

Hosszú-hosszú idő után újra írok ebbe a blogba (már majdnem el is felejtettem, hogy létezik). Most is egy videó-receptet közlök, mi másról is, mint Olaszországról.
"Köztudott, hogy a 19. században egyetlen író vagy tudós sem hagyhatta ki a nagy európai körutat. Az igazi szakács számára pedig legalább ugyanilyen fontos, hogy ellátogasson Olaszországba" - indítja sorozatát Keith Floyd, aki útját az "Öt föld" vidékén, északnyugaton kezdi. Menet közben aztán főz pestós halat, Piemonte szívében, Barolóban pedig, amely az olaszok egyik legnagyobb bortermelő vidéke, egy igazi, munkásoknak való pikáns előételt, a szardellából, fokhagymából, vajból és olívaolajból álló mártogatós bagna caudát. A Lago Maggiore tónál frissen fogott sügért tálal mandulás mártással, majd sort kerít egy klasszikus ételre, a bollitóra, ami egy többféle húsból (kakas, marhaoldalas és -lábszár, ökörnyelv, disznófejhús, házikolbász) álló, pörköltszerű étel. Végül bemutatóját egy helyi fogással, a fehér szarvasgomba-forgácsokkal ízesített fondutával koronázza meg.
Álljon tehát itt Floyd sorozatából az első film, ami Ligúriába és Piemontba vezet bennünket.

video

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése